Els beneficis de la música en els nens de P3 i P4

Els beneficis de la música en els nens de P3 i P4

Els beneficis de la música en els nens són molts, per això la seva introducció des de ben petits, incideix de manera molt positiva en el seu desenvolupament. La música és un art i un mitjà molt important d’expressió, no sols amb la resta de persones, sinó també amb nosaltres mateixos. Fet que és molt important treballar durant els primers anys de vida. Entre els beneficis que aporta en els més petits, en destaquem quatre i són els següents:

Interiorització dels conceptes musicals bàsics 

Aprendre música des de ben petits afavoreix la interiorització dels conceptes musicals bàsics que facilitaran la introducció al llenguatge musical quan seran una mica més grans (a partir dels 5 anys). Començar des de ben petits, sens dubte, obre un camí de descoberta per entendre les emocions, per relacionar-se amb aquestes. I al mateix temps, això facilita l’expressió, tret molt important a treballar des dels primers mesos de vida. 

Estimulació de la memòria, de la capacitat d’atenció i concentració

Molts estudis han provat la importància de la música en l’estimulació de la memòria, el desenvolupament intel·lectual, auditiu, sensorial i també en el desenvolupament de la parla i la motricitat. Per això, la música és un element fonamental i introduir-lo en els primers anys de vida, afavoreix també altres capacitats que seran vitals, com l’atenció i la concentració. 

Millora de l’expressivitat de l’infant

Amb la música l’expressió corporal del nen es veu més estimulada, gràcies a la utilització de nous recursos que faciliten l’adaptació del moviment corporal al ritme de cada cançó, contribuint d’aquesta forma a la potenciació del control rítmic del seu cos. A través de la música, el nen millorarà la seva coordinació.

Estimulació de la intel·ligència

A través de la música, el nen serà capaç d’integrar-se activament entre la resta. I és que la música juga un important paper en l’estimulació de la intel·ligència, al mateix temps que permet  als infants guanyar autonomia en les seves activitats habituals, assumir la cura de si mateix i de l’entorn i ampliar el seu món de relacions.

El mètode de l’Escola de Música Creu Alta

Des de l’Escola de Música Creu Alta, com a centre autoritzat pel Departament d’Educació comptem amb una proposta educativa que s’inicia als tres anys d’edat, un moment molt bo per començar a aprendre música. Amb un mètode propi innovador i una pauta d’aprenentatge marcada per professionals amb llarga experiència ens basem en tres punts clau:

  • Introduïm els primers conceptes musicals mitjançant el joc, el moviment i la utilització de petits preinstruments.
  • Introduïm la grafia musical a mesura que aprenen a llegir i a escriure.
  • Eduquem la veu i les audicions amb una doble finalitat: ensenyar a escoltar música i presentar els diferents instruments i formes d’expressió musical.

I et preguntaràs, com ho fem? Ho fem amb jocs i activitats dirigides, preparades de tal manera que no sols resultin divertides, sinó que totes elles tinguin un rerefons educatiu, que estimula l’aprenentatge i activa tots els beneficis de la música en els nens que acabem de descriure. En el desenvolupament de cadascuna de les classes, un cop a la setmana per als nens de P3 i dues a la setmana a partir de P4, hi intervenen dos docents. Mentre un dirigeix la classe, l’altre s’encarrega de què tots els nens i nenes la puguin seguir, no es despistin i participin des de principi a fi.

Horaris curs 22-23:

P3 – Grup 1B – dimecres 17:00 – 18:00h

P4 – Grup 2B – dilluns i divendres 17:50 – 18:50h

MÉS INFORMACIÓ                               PREINSCRIPCIONS 2022-23

5 Comments

Comments are closed.